У гімназії № 30 «ЕкоНад» м. Києва відбулася конференція старшокласників «Київські молодіжні ініціативи у проекті «Бути киянином – доля щаслива. Київ люби і вивчай шанобливо!»

gim3018 травня 2013 року, у суботу, в гімназії № 30 «ЕкоНад» міста Києва відбулася конференція старшокласників «Київські молодіжні ініціативи у проекті «Бути киянином – доля щаслива. Київ люби і вивчай шанобливо!» Саме таку назву має проект, у якому цього року плідно працювали вчителі, учні та їхні батьки. У цей день до гімназії завітали представники 13 навчальних закладів столиці з різних районів (Києво-Печерський ліцей №171 «Лідер», СШ № 85, гімназія №39 І – ІІІ ступенів ім. гетьмана України Богдана Хмельницького, СЗШ №95, гімназія № 191 ім. П.Г.Тичини, спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №129 м. Києва, Гімназія «Діалог», НВК № 209 «Сузір’я», СЗШ № 81, Слов’янської гімназії, Спеціалізована школа №120, Ліцей № 100 «Поділ», Український гуманітарний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка). Переважна більшість із них активно працюють у проектах ПАШ ЮНЕСКО та є соціально-активними школами. А цього року, як і гімназія № 30 «ЕкоНад», вони долучилися ще й до експерименту з упровадження моделі громадсько-активної школи.

До участі в заході долучилися і поважні гості: Странніков Андрій Миколайович – депутат Київради, Чуйко Анна Едуардівна – координатор ПАШ ЮНЕСКО, представники науково-методичного центру управління освіти Дніпровського району м. Києва.

Програма конференції була дуже насиченою, адже байдужих людей тут не було. Час пролетів швидко, а головне, проведений він був із користю: кожен навчальний заклад мав змогу анонсувати власну ініціативу, яку вони оформили у вигляді проекту. А допомагали їм у цьому творчі лабораторії молодіжних ініціатив (проектний менеджмент) від тренерів Комарової П.Г., Шаманіної Т.В. і Мельниченко О.М. «Крок за кроком від ідеї до реалізації». Своїм педагогічним досвідом саме в роботі з проектами «Проектна система – шлях до успіху» із молодим поколінням ділилася директор гімназії Лілія Борисівна Донська .

Підведення підсумків стало не менш приємним ніж сам захід. Всі учасники взяли участь у пазл-концерті, заспівали гімн проекту «Бути киянином – доля щаслива. Київ люби і вивчай шанобливо!», написаний вчителями гімназії № 30 «ЕкоНад», отримали подяки, обмінялися адресами і телефонами, а найголовніше, створили карту молодіжних ініціатив міста Києва.

Leave a Reply