Засідання міської експертної комісії 21 квітня 2015 року

8712321 квітня 2015 року в Інституті післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка відбулося засідання експертної комісії з проведення дослідно-експериментальної роботи у навчальних закладах м.Києва. Порядком денним передбачалося представлення, експертиза й обговорення п’яти експериментальних педагогічних досліджень.
Учасникам засідання було представлено педагогічне експериментальне дослідження «Упровадження мультипрофільного навчання в старших класах загальноосвітніх навчальних закладів», проведення якого заплановано з квітня 2015 року на базі спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів імені Хо Ши Міна з поглибленим вивченням англійської мови №251, школи І–ІІІ ступенів №202 Деснянського району, школи І–ІІІ ступенів №206 Святошинського району.
Куц В.М. «Упровадження мультипрофільного навчання у старших класах ЗНЗ»: презентація виступу
Цимбалюк О.А. «Організаційно-педагогічні умови розбудови білінгвальної спеціалізованої школи І ступеня як закладу інноваційного типу розвитку»: презентація виступу
Кочерга О.В. «Вплив баламетрики на психофізичний розвиток дітей із особливими освітніми потребами у навчально-корекційному процесі»: презентація виступу
Кондратенко Н.Г. «Упровадження мультипрофільного навчання у старших класах ЗНЗ»: презентація виступу
Загородня В.М. «Упровадження мультипрофільного навчання у старших класах ЗНЗ»: презентація виступу

1864У перебігу засідання присутні ознайомилися з результатами проведення дослідно-експериментальних робіт із тем: «Організаційно-педагогічні умови розбудови білінгвальної спеціалізованої школи І ступеня як закладу інноваційного типу розвитку» – у спеціалізованій школі І ступеня №322 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району; «Упровадження мультипрофільного навчання в середній загальноосвітній школі» – у школі І–ІІІ ступенів №9, школі І–ІІІ ступенів №225 Оболонського району; «Морально-духовний розвиток учнів 5-9 класів на основі впровадження курсу «Християнська етика в українській культурі» – у спеціалізованій школі-інтернаті І–ІІ ступенів №14, спеціалізованій школі І–ІІІ ступенів №234 з поглибленим вивченням економіки і права, школі І–ІІІ ступенів №42, школі І–ІІІ ступенів №99, школі І–ІІІ ступенів №180, школі І–ІІІ ступенів №146 Дніпровського району м.Києва.
Члени комісії одноголосно ухвалили рішення про схвалення наданих звітів та затвердження програм наступних етапів дослідно-експериментальної роботи.
Учасники засідання експертної комісії схвально оцінили представлені матеріали дослідно-експериментальних робіт. Найбільший резонанс викликало обговорення дослідно-експериментальної роботи регіонального рівня за темою: «Вплив баламетрики на психофізичний розвиток дітей із особливими освітніми потребами у навчально-корекційному процесі», проведеної на базі спеціальної школи-інтернату №26, результати якого було рекомендовано до подальшого впровадження у навчально-виховний процес навчального закладу.

Leave a Reply