Засідання експертної комісії з проведення дослідно-експериментальної роботи

dscn474611 червня 2013 року в ІППО КУ імені Бориса Грінченка відбулося чергове засідання експертної комісії з проведення дослідно-експериментальної роботи. На розгляд комісії винесено 12 програм дослідно-експериментальної роботи. Серед них: 10 програм на відкриття, 1 – завершення, 1 на припинення експерименту. За результатами засідання комісія підтримала клопотання 27 ЗНЗ та 17 ДНЗ про надання статусу дослідно-експериментального навчального закладу.

Із зазначеної кількості 16 ЗНЗ долучилися до експерименту «Упровадження мультипрофільного навчання в середній загальноосвітній школі», 4 – до «Упровадження моделі громадсько-активної школи в загальноосвітньому навчальному закладі», 17 ДНЗ – до «Соціально-педагогічні умови впровадження «ПЗ технологій» у дошкільних навчальних закладах». Новими в системі дослідно-експериментальної роботи м. Києва цьогоріч стали такі напрямки досліджень: «Соціально-педагогічні аспекти організації інклюзивної освіти дітей зі зниженим слухом в умовах основної та старшої школи», «Формування професійної орієнтації учнів у процесі викладання спеціального курсу «Надра земні (основи геології)» у середній загальноосвітній школі», «Розвиток проектної компетентності учнів засобами інтерактивного навчання», «Проектування освітнього простору початкової школи Ліцею міжнародних відносин №51 як організаційно-педагогічна умова його інноваційного розвитку», «Тьюторська підтримка у сучасній школі», «Педагогічні умови формування самоповаги старших підлітків у школі-інтернаті», «Розробка психолого-педагогічної системи становлення творчого потенціалу особистості гімназиста».


Цікаві результати дослідно-експериментальної роботи представила СШ №329 «Логос» імені Георгія Гонгадзе, які працювали над проектом «Школа повного дня». Комісія рекомендує упроваджувати в навчально-виховний процес експериментальну педагогічну програму «Школа повного дня».

Рішення експертної ради

Формування професійної орієнтації учнів у процесі викладання спеціального курсу «Надра земні (основи геології)» у СЗШ

Leave a Reply